Over Welmoed

Ik ben geboren in een oude pastorie in Denekamp, als jongste van vier kinderen. Na vele verhuizingen – mijn ouders waren rusteloze geesten – heb ik mijn plek uiteindelijk gevonden in Amsterdam, waar ik nog steeds met veel plezier woon en werk.

Na de studies Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing (drs. – UvA 2008) en de Researchmaster Wijsbegeerte (MA – UvA 2010) ben ik enkele jaren werkzaam geweest als docent filosofie en als assistent bij Van Doorn c.s. advocaten. Ook was ik enige tijd actief als procesbegeleider voor non-profit organisaties. 

In 2017 ben ik gestart met een promotieonderzoek over innerlijkheid en politiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (afdeling Filosofie) onder begeleiding van prof. dr. Govert J. Buijs en prof. dr. Ab Klink. Daarnaast ben ik columnist bij dagblad Trouw en al vele jaren actief als freelance spreker en publicist. 

 

 

Contact: welmoed@vlieger.nl

Zie ook: LinkedIn

 

In de media

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, 21 maart 2018, mocht ik optreden als “deskundige” tijdens het verkiezingsdebat tussen DENK en Leefbaar Rotterdam. 4 maart 2018, NTR, NPO2.

 

Over Schuld en Vergeving. Februari 2018 ben ik onder deze titel geïnterviewd door Elze Riemer voor Volzin.

 

Welmoed Vlieger bij De Verwondering - Annemiek SchrijverOp 12 november 2017 was ik te gast bij Annemiek Schrijver in het programma De Verwondering. 

 

Welmoed Vlieger - Mea Culpa2, 9 en 16 juli 2017, Mea Culpa NPO1. 

 

Welmoed Vlieger - Trouw2 juli 2017 ben ik geïnterviewd door Stevo Akkerman voor dagblad Trouw. Het artikel heet: Niet willen falen en niet durven springen.