In de media

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Documentaire 75 jaar vrijheid en verantwoordelijkheid

In het kader van de herdenking vn 75 (+1) jaar vrijheid maakte programmamaker Bas Westerweel een documentaire waarin hij o.a. Eurocommissaris Frans Timmermans, historicus Mathieu Segers en mij interviewt over de betekenis van vrijheid vandaag voor Tubbergen, Nederland en Europa.

 

Pieter Omtzigt - Een nieuw sociaal contract

In 2020/2021 heb ik meegewerkt aan het boek ‘Een nieuw sociaal contract’ (2021) van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Het boek gaat over de noodzaak tot herstel van het vertrouwen tussen overheid en burgers d.m.v. het herbouwen van instituties en checks and balances. In het boek doet Omtzigt een aantal concrete voorstellen hiertoe.

 

De Linker Wang - Interview Innerlijkheid en PolitiekDemocratie zien we in het westen soms als vanzelfsprekend. Maar een democratie vraagt wel om een bepaalde grondhouding van burgers. Tijdschrift De Linker Wang (Groen Links) interviewde mij in april 2019 over mijn promotieonderzoek, getiteld ´Innerlijkheid en Politiek´. 

 

Interview VolkskrantFilosoof Welmoed Vlieger: ‘Leef vanuit jezelf, zonder altijd te zoeken naar een waarom’. Interview in de Volkskrant over burn-out, 7 februari 2019.

 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, 21 maart 2018, werd ik (als onafhankelijk betrokkene) uitgenodigd om mee te praten tijdens het verkiezingsdebat tussen DENK en Leefbaar Rotterdam. 4 maart 2018, NTR, NPO2.

 

Over Schuld en Vergeving. Februari 2018 ben ik onder deze titel geïnterviewd door Elze Riemer voor Volzin.

 

Welmoed Vlieger bij De Verwondering - Annemiek SchrijverOp 12 november 2017 was ik te gast bij Annemiek Schrijver in het programma De Verwondering. Klik hier voor de uitzending.

 

Welmoed Vlieger - Mea Culpa2, 9 en 16 juli 2017, Mea Culpa NPO1. In Mea Culpa vindt de zoektocht plaats naar het menselijk tekort, en naar wat hier tegenover staat. Wat zeggen filosofen en theologen over het verhaal van het kwaad en het goede, dat eigenlijk het verhaal van ons allemaal is?

 

Welmoed Vlieger - Trouw2 juli 2017 ben ik geïnterviewd door Stevo Akkerman voor dagblad Trouw. Het artikel heet: Niet willen falen en niet durven springen.