Nieuwsbrief 29 juni 2015

Kloosterweekend Meister Eckhart te Huissen

dominicanenklooster huissen

En plotseling weet je het: het is tijd om iets nieuws te beginnen en te vertrouwen op de magie van het begin 

~ Meister Eckhart

  

Beste nieuwsbrieflezer,

De onrust in de wereld, de hectiek van het dagelijkse leven, de vele gedachten, ideeën, verwachtingen die ons dagelijks op sleeptouw nemen, het doet je misschien verlangen naar een moment van stilte, van bezinning. Zo’n moment waarop je weer even ‘op de dijk’ kan gaan staan en je blik op oneindig kan zetten. Om nieuwe perspectieven en inzichten op te doen. Of misschien gewoon zomaar, zonder waarom.

18 september a.s. mag ik, in samenwerking met Dominicaan en Eckhart-deskundige Marcel Braekers, een kloosterweekend begeleiden over de middeleeuwse theoloog/mysticus Meister Eckhart in het Dominicanenklooster te Huissen.

Ondanks de ruim zeven eeuwen die inmiddels verstreken zijn, blijkt Eckhart voor veel mensen van nu een grote bron van inspiratie en creativiteit. Zijn gedachtegoed spreekt niet alleen tot de verbeelding maar raakt ook aan vergezichten die voorbij taal en beelden gaan, aan de zielsgrond. Tijdens dit weekend verdiepen we ons in leven en denken van Meister Eckhart. We laten ons inspireren door het kloosterritme, de stilte en het bijzondere gedachtegoed van de lebe- enLesemeister.

Voor meer informatie over het kloosterweekend en inschrijving, zie de website van klooster Huissen: http://www.kloosterhuissen.nl/p/1017

U bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Welmoed Vlieger

www.welmoedvlieger.nl

P.s: Mocht u mensen kennen die mogelijk interesse hebben in het kloosterweekend dan stel ik het bijzonder op prijs als u dit bericht met hen wilt delen!